Ga naar hoofdinhoud

Praktijkopleiding

Reeds voordat u het theoriecertificaat behaald heeft kunnen de praktijklessen beginnen. (Kijk ook op ‘Vanaf 16,5 jaar′)

Rijschool Bakker is al meer dan 30 jaar een trouwe klant van BMW en heeft nu de beschikking over drie auto’s van de BMW 3-serie. Er wordt gereden in Hoorn en de directe omgeving en u lest steeds met dezelfde auto en instructeur. Doordat wij al zo lang actief zijn, kennen we alle hoeken en gaten van het Hoornse wegennet en kunnen we leerlingen op de best mogelijke manier voorbereiden op het praktijkexamen.

Heel belangrijk is de ontspannen manier van lesgeven. De eerste uren achter het stuur van een auto zijn al moeilijk genoeg zonder een instructeur met haast, dus we doen het op een gemoedelijke manier. Dat betekent meer rust in de auto, meer tijd om zaken goed uit te leggen en meer kans om het van meet af aan goed te leren.

Naast de theorie en de reguliere rijlessen is het mogelijk om een tussentijdse toets te doen, met een CBR examinator. Een soort “proefexamen“ dus. Dit is niet verplicht, maar we raden het aan en de meeste leerlingen zijn er enthousiast over. Men krijgt dan nog een gericht advies wat er nog verbeterd moet worden en men gaat rustiger op het examen af.

Machtig je rijschool

Voordat de rijschool het rijexamen voor jou gaat aanvragen moet jij daar eerst toestemming voor geven. Dat doe je met een machtiging. Daarnaast zijn jou adresgegevens automatisch beschikbaar voor jouw rijschool in het reserveringssysteem van het CBR.

Het machtigen doe je op Mijn CBR met je DigiD. DigiD is jouw persoonlijke digitale legitimatie voor overheidsdiensten. Geef deze nooit aan een ander. In de flyer staat precies wat je moet doen om je rijschool te machtigen. De machtiging blijft geldig tot je bent geslaagd.

Klik hier voor de instructies om de verkeersschool te machtigen.

Reservering

Wij verzorgen verder de aanvraag van het praktijkexamen. We houden daarbij rekening met de dagen waarop je geen examen kunt doen, bijvoorbeeld door schoolexamens of vakantie.

De autorijschool heeft je sofi-nummer nodig om de gegevens goed in te voeren in het online reserveringssysteem van het CBR. Na goedkeuring van de aanvraag door het CBR kan de rijschool de kandidaat indelen voor het examen.

De kandidaat krijgt van de rijschool een schriftelijke uitnodiging voor het examen, de zogenaamde oproepkaart.

Back To Top