Ga naar hoofdinhoud

Tussentijdse Toets

Een goede voorbereiding op het autorijexamen staat of valt met een gedegen rijopleiding. Om nog beter voorbereid te zijn op het autorijexamen heb je mogelijkheid om via een tussen tijdse toets (TTT) de vorderingen te laten beoordelen door een examinator van het CBR. Bovendien weet jij dan wat je kan verwachten tijdens het echte rijexamen.

De toets is een rijtest en verloopt als een echt rijexamen. De duur van de toets is 55 minuten. Alle examenonderdelen worden getoetst en wel volgens de officiële exameneisen. De instructeur rijdt tijdens de TTT mee. Tijdens de toets kan je voor de bijzondere verrichtingen vrijstelling verdienen indien de examinator voor dit onderdeel een positief advies uit brengt. Dit betekent dat de bijzondere verrichtingen tijdens het autorijexamen niet meer getoetst worden.

Verder is het van belang dat je de voertuig controle kunt uitvoeren. De examinator kan vragen om de motorkap te openen en om wat onderdelen te omschrijven. Verder moet je ook een duidelijke omschrijving kunnen geven over de eisen van de banden. Eenmaal in de auto moet je ook de diverse knopjes en schakelingen kunnen bedienen en kunnen omschrijven als de examinator hierom vraagt.

Na afloop krijg je van de examinator een advies aan welke onderdelen van de autorijopleiding nog gewerkt moet worden. Dit advies wordt genoteerd op het adviesformulier.

Wat moet je meenemen?
Je moet tijdens een tussentijdse toets een geldig legitimatiebewijs (paspoort of ID kaart) kunnen tonen.

Na de tussentijdse toets
Na afloop van de TTT bespreek je samen met de instructeur nogmaals de gereden route. Tijdens het gesprek gaat de instructeur in op de adviezen die genoteerd staan op het adviesformulier. Vanzelfsprekend komen deze adviezen tijdens het vervolg van de rijopleiding herhaaldelijk aan bod.

Autorijschool verkeersschool Bakker Hoorn
Goedkoop blijkt toch duurkoop
Back To Top